Редактор: Юлия Георгиева e-mail: [email protected]кадър Нова твВ България в доста лечебни

...
Редактор: Юлия Георгиева e-mail: julia_georgieva_petel.bg@abv.bgкадър Нова твВ България в доста лечебни
Коментари Харесай

Политолог: Това, че проф. Балтов е прекрасен лекар, не значи, че проблемите не трябва да се решават

Редактор: Юлия Георгиева 

e-mail: [email protected]

кадър Нова тв

В България в много лечебни заведения има злоупотреби във връзка с НЗОК. Има случаи, в които лекарите са принудени да го праваят, да вземем за пример в дребните обитаеми места. Има доста проблеми, за които не може да упрекваме лекарите, тъй като те са на чисто политическо равнище и в случай че се откри, че в действителност има нарушавания, то казуса би трябвало да се реши с промяна, с цел да не се постанова това " измисляне " и " надписване ". А във връзка с разногласието " Пирогов " против здравния министър - има експертиза, която би трябвало да каже подписът на документите чий е.

Това разяснява в ефира на Нова тв влогърът Флора Стратиева.

Скандалът с " Пирогов " има минимум три полета за разглеждане, посочи политологът Анастас Стефанов.

Системна - тъй като опазването на здравето постоянно е поле за политически опити, за дискредитация. Въпросът е дали единствено в Пирогов има такива проблеми, или болничното заведение се удря, тъй като проф. Балтов стана нещо като лице на властта от позиция на това, че беше длъжен да бъде информационно деен за преодоляване на епидемиологичната обстановка, уточни той.

Но това е първото решение на служебното държавно управление, което среща относително мощен публичен отпор (отстраняването на проф. Балтов), което пък слага доста въпроси, добави той.

В системата на опазването на здравето ние пациентите сме тези, които усещаме най-силно злоупотребите и проблемите, които от години са подценявани. Т.е. в този момент сме в такава обстановка, че здравния министър да се принуди да уволни такава обществена фигура, значи, че има доказателства. Освен това свадите, които се натрупаха напоследък в системата на опазването на здравето са доста и са знакови за целия метод на опериране в политиката, коментира политологът Иван - Асен Иванов.

Разбирам сътрудниците на проф. Балтов, които излизат в негова поддръжка. Безспорно е, че той е добър доктор, че екипът на болничното заведение работи доста добре, че са експерти, само че това не значи, че тези систематични проблеми не би трябвало да бъдат решени. Трябва и то незабавно. Защото в противоположен случай от ден на ден ще излизат такива кавги и най-тежкия удар ще получат жителите, които са и пациенти, уточни Иванов. 

 

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР